OnTheRunRTW@gmail.com

on:the:run

Szeretik, mint delfinek a flexet

Szeretik, mint delfinek a flexet

Borzasztóan kemény évet toltunk, miután hazajöttem Amerikából. Belevágtunk egy mélyvénás lakásfelújításba, ami úgy égette a pénzt, mint sikertelen bronxi rapper a crackpipát. Emiatt a tervezett nyugodt otthon üldögélésből az lett, hogy szinte minden munkát bevállaltam, ami szembejött, ezért   annak ellenére, hogy már otthon laktam, mégis folyamatosan úton voltam. Már   rég megszoktam, hogy táskából élek, ...

d_Indonézia-Bali
2019. december 09.
Detroit jövőnk a múlt

Detroit jövőnk a múlt

Innentől minden leírt szavam hazugság! Szeptember közepén befejeztem és hazajöttem, csak ettől nyilván rögtön annyi dolgom lett, hogy lusta voltam a bloggal foglalkozni, de azért szépen lezárom, ha már ilyen sokan rászoktatok. Nem ez lesz az utolsó poszt, de értelemszerűen közelít a vég.

img_8391.jpg

Elmentem Milwaukee-ba megnézni a Harley Davidson Múzeumot. Azt ígértem írok erről egy posztot, de végül egy cikk lett ...

Közép-nyugati Megalománia

Közép-nyugati Megalománia

Vannak látványosságok, képek, helyszínek, amik beégnek az ember retinájába, és akkor is meg akarod őket nézni, ha pontosan tudod, hogy valójában tíz percre fog lekötni, és utána csak legyintesz. Mount Rushmore pont ilyen!

img_0877.jpg

a méret a lényeg

Ha egy ország annyira megalomán, mint az USA, akkor nyilván a nemzeti emlékhelyek is megalománok. Mount Rushmore kurvára megalomán, de nem úgy, mint egy gigantikus Szent ...

d_Moutn_Rushmore-Minneapolis
2018. október 14.
Az élet egy aszfaltcsík

Az élet egy aszfaltcsík

Le kellet nyomni 2200 kilométert két nap alatt, ami nem túl kellemes vállalás motoron, de oda kellett érnem időben Denverbe.

'94-ben cserediákként egy évet töltöttem Texasban, és most nagy nehezen összehoztunk egy találkozót a “testvéreimmel”. Aaront, a kisebbiket azóta nem is láttam, Shawn '95-ben egyszer meglátogatott Pesten, de ezt leszámítva nem tartottuk túl intenzíven a kapcsolatot.

img_0720.jpg

A két napos ...

d_Denver-Yellowstone
2018. szeptember 24.
Virago visszavág

Virago visszavág

Vancouver Island Marci mániája volt. Ő mindenképpen szörfözni akart, én nem tudok, és éppen ezért nem érdekelt, de meg kellett hajolnom előtte. Első utunk Tofinóba vezetett, ami egy igazi helyi szörfváros. Igazán viccesen néz ki a minden sztereotípiának tökéletesen megfelelő, mindent beborító szörflaza életmód. Különös tekintettel arra, hogy itt a tengerpartot nem pálmafák, hanem mamutfenyők szegélyezik.

img_7118.jpg

...

Aranyásók, sportkocsik, miniszterek

Aranyásók, sportkocsik, miniszterek

A recept egyszerű: első körben szerezni kellett egy lakóautót , amivel keresztül lehet szelni Alaszkát. Második körben találni kellett pár elveszett rokont  Yukonban, és már ott is találtuk magunkat a világ tetején, azaz a Top of the World Highwayen.

2018-07-21_10_13_46_2.jpgÚton Juneauból Skagwaybe

permanens skanzen

Kora délután érkeztünk Dawson Citybe. Előre dörzsölgettük a tenyerünket, hogy végre nem a kocsiban fogunk aludni, de ...

d_Dawson-skagway-Vancouver
2018. augusztus 13.
A legveszélyesebb medve a fejedben lakik

A legveszélyesebb medve a fejedben lakik

Beugrottunk a kocsiba, rátapostunk a gázra, felbőgött a V8 és amig kigyorsítottunk a piros lámpától, annyi benzint fogyasztottunk, amivel normális esetben lenyomok egy Budapest-Balatont.
2018-06-28_02_16_51_3.jpg

Az első utunk Whittierbe vezetett. Az alig 100 kilométeres út végén egy teljesen más világba érkeztünk. Whittier egy szigorúan őrzött katonai bázis volt a hidegháború alatt, és közúton csak az Anton Anderson alagúton keresztül ...

Lakóautóval Alaszkában

Lakóautóval Alaszkában

Csomó városi legendát hallottam az évek alatt arról, hogy Amerikában ki lehet fogni autókat, motorokat, amiket át kell vinni a keleti partról a nyugatira, de azt gondoltam, hogy ez is tipikusan egy olyan dolog, ami mással történik meg.

Miközben túrtam Indiában az Alaszka fórumokat, kerestem a kontaktot, aki majd kihúz a szarból és segít motort szerezni Anchorage-ban, egyszer csak felkaptam a fejem az egyik kommentre!

img_4677.jpg

...
d_Prudhoe_Bay-Anchorage
2018. június 23.
Suzuki Freewind használt(tartós)teszt

Suzuki Freewind használt(tartós)teszt

Úgy tertveztem, hogy 20.000 kilométernél írok egy releváns tartóstesztet a motorról, de mivel 19 000 kilométer után kellett hajóra rakni a dögöt, ezért mint egy simlis vállalkozó menet közben változtatok a megállapodáson, és megírom most.

img_4684.jpgA sivatag néha nagyon szemét

Nem sok mindent lehet mondani a motorról, mert a Magyarország-India, vagy egészen pontosan a jó sok kitérővel végigcsinált Budapest-Chennai ...

Hajóztass motort

Hajóztass motort

Már indulás előtt tudtam, hogy motort hajóztatni féktelen száguldás lesz a szopórolleren, de nagyot tévedtem! Nem féktelen száguldás volt a szopórolleren, hanem eszetlen, vak sprintelés tátott szájjal a faszerdőben.

img20180529113440.jpg

Miután Úton Puduccseri felé eltaknyoltam, nem volt lelkierőm becsekkolni a lefingott hostelbe, de szerencsére találtam egy meglehetősen olcsó és gyönyörű hotelt. Gyarmati hangulatban nyalogattam a ...

d_Puduccseri-Chennai
2018. június 08.