OnTheRunRTW@gmail.com

on:the:run

Kutyát előről, tehenet hátulról
d_Bombay-Goa

Kutyát előről, tehenet hátulról

_mg_9499.jpg

Megpróbáltam Srí Lankáról visszajutni Indiába. Csináltam egy új e-vízumot, ha már kitettem a lábam az országból. Kiértem a reptérre, de a személyzet elkezdett velem szívózni, hogy e-vízummal csak akkor lehet belépni Indiába, ha van onnan visszajegyem, vagy legalább valamim, ami igazolja, hogy el fogom hagyni az országot.

_mg_0018.jpg

Mondtam, hogy nincs nálam semmi, mert motorral jöttem Indiába, amit érthető módon nem ...

2018. március 19.
Robogóval az Isten köldökén
d_Sri_Lanka

Robogóval az Isten köldökén

Még mielőtt nekiestem volna ennek az egész útnak, megbeszéltem a szüleimmel, hogy mindenképpen találkozzunk valahol útközben. Nézegettük az útvonalat, egyeztettük az időszakokat, és végül Sri Lankára esett a választás. Én úgy terveztem, hogy február közepén odaérek, ők viszont úgy döntöttek, hogy az 50. házassági évfordulójukat ott fogják ünnepelni. 

img_8024.jpgNem tudok jobban lazázni és pózőrködni, pedig ...

Motorozás vonaton
d_Udaipur-Bombay

Motorozás vonaton

Udaipur a Kelet Velencéje, és azt hittem ezt én találtam ki, de természetesen megint kiderült, hogy nem én szartam a spanyolviaszt, de ez már rég nem okoz csalódást.

img_7004.jpg

Pushkarban sikerül végre 100%-osan kigyógyulnom a jó magyar influenzámból, és a Pushkar-Udaipur útvonal volt hosszú idő után az első, ami nem volt magától értetődően pokoli, sőt, egyes részeit kifejezetten élveztem. 

push-udai.jpg

Többen is mondták, ...

Lázálom a Taj Mahal lábánál
d_Delhi-Budapest-Agra

Lázálom a Taj Mahal lábánál

img_6497.jpg

Miután elmenekültem Chandigarhból, Rishikesh felé rántottam a kormányt. Rishikes masszív turistacsapda, de a morózus betonhalál után én igazából nem is nagyon vágytam másra, mint cuki kávézókra és színes falú hostelekre.

gluténmentes, organikus, cukormentes

Bár a Föld szívcsakrája Dobogókőn van, a világ jógacsakrái Rishikesben egyesülnek egy hatalmas jógakartel szárnyai alatt. Tudtam, hogy itt minden a ...

A csajom is puhán szereti
d_világkörül

A csajom is puhán szereti

Sokan sokféleképpen utazunk. Mindenkinek mások az igényei, mindenki mást tart fontosnak, de motorral utazni akkor is más, mint bármi mással. A motoros utazáshoz mindenkinek szüksége van ugyanarra a pár dologra, amit valahogy fel kell tenni a motorra, amin mindig túl kevés a hely, és a csomagokat is rögzíteni kell, plusz fontos, hogy vízállóak legyenek. Az sem baj, ha nem kerül 2-3 koffer annyiba, mint a motor, amin ...

Az őrület kimaxolása
d_Lahore-Amritsar-Dharamsala-Chandigarh

Az őrület kimaxolása

Lahore őrületes hely! Mikor még India része volt, sokáig ez volt a Mogul Birodalom fővárosa, majd a brit uralom alatt a nagyvonalú Mogul építészetet az angolok a szintén nem szarral gurító Viktoriánus vonallal fejelték meg. Ezt fűszerezi most még az Indiánál is sokkal sújtóbb rohadás, a mindent elborító szmog és a tíz millió ott lakó ember folyamatos pulzálása.

img_5666.jpg

Öt nap rabság után végre szabadon ...

Keresztül pakisztánon, pózolj fegyverrel
d_Pakisztán

Keresztül pakisztánon, pózolj fegyverrel

Nagyon boldog voltam, hogy délután egy órára sikerült megérkeznem Taftanba, mert azt gondoltam, hogy így nem kell majd a rendőrörsön aludnom, hanem mehetünk is tovább Quetta felé, de nyilván megint nem úgy alakultak a dolgok, ahogy Tomika elképzeli. A határ után egy gépfegyveres arc bekísért a rendőrörsre, becsukták mögöttem a kaput, mondták, hogy már késő van, ma nem megyünk sehova, majd holnap. Jó éjszakát!

...
Grúzia-Örményország az elérhető álom
d_Örményország-Grúzia

Grúzia-Örményország az elérhető álom

Ez a cikk alapvetően motorosoknak szól, de akkor se engedd el az egeret, ha te nem motorral utazol, mert Grúzia és Örményország fapadossal is egy karnyújtásnyira van, és két lábon vagy négykeréken is legalább olyan izgalmas, mint kétkeréken.

img_2319_1.jpg

Már megvetted a feleslegesen nagy túra endúródat és magadra borítottad az egész Touratech katalógust, de rájöttél, hogy Horvátországba eljutsz két óra alatt, ...

Nyélgázon a Semmibe
d_Garmeh-Taftan

Nyélgázon a Semmibe

Eljött az út egyik legkevésbé várt szakasza. Keresztül kellett motoroznom Iránban a Dast-e Lut sivatagon, hogy aztán fegyveres őrizettel nyomuljak végig Balochistánon az afgán határ mentén.

img_4591.jpg

Mindenféle fórumon probáltam útitársat találni a pakisztáni átkeléshez, de összesen egy jelentkező akadt, egy német srác személyében, aki a Facebook oldala alapján előszeretettel tol Coelhós megfejtéseket az élet ...